Τηλέφωνο: (30) 2410 534 461

Cart

VIVOMIXX Προβιοτικά 112bilion Προϊόν Ψυγείου 10caps

VIVOMIXX CAPS

11.63

Προβιοτικά 112bilion Προϊόν Ψυγείου 10caps

Σύγκριση
Κωδικός: 10282 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή Προϊόντος

Τα προβιοτικά είναι διαιτητικά συμπληρώματα που περιέχουν φιλικά βακτήρια, με τα βακτήρια του λακτικού οξέως σαν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα.
Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν αποικίες βακτηρίων (άνω των 500 ειδών), που ζυγίζουν περίπου 2 Kg και αριθμούν αρκετά τρισεκατομμύρια βακτήρια. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον εντερικό σωλήνα και εγκαθίστανται αμέσως μετά τη γέννηση, μερικά δε από αυτά βρίσκονται και αλλού (στοματική κοιλότης, λαιμός κλπ.). Μια συμβιωτική σχέση υφίσταται ανάμεσα στον άνθρωπο και τα καλά βακτήρια : Το σώμα μας προσφέρει ένα μέρος για να ζήσουν και τροφή για να αναπτυχθούν. Σε ανταπόδοση τα φιλικά βακτήρια προσφέρουν, αποτρέποντας την αύξηση των παθογόνων, βοηθώντας στην πέψη των ινών και της λακτόζης, στην παραγωγή ενζύμων,στην κατασκευή βιταμινών Β κλπ..
Η απουσία ικανού αριθμού φιλικών βακτηρίων λακτικού οξέως οδηγεί στην ασθένεια και στον θάνατο. Ανεξάρτητα από το αν είσαι άνθρωπος, ζώο, φυτό ή άλλη μορφή ζωής, για την ύπαρξη ζωής χρειάζονται επαρκείς αποικίες φιλικών βακτηρίων λακτικού οξέως και μάλιστα για να υπάρχει υγεία τουλάχιστον το 85% των βακτηρίων του εντερικού σωλήνα πρέπει να είναι φιλικά και όχι άνω του 15% παθογόνα. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας οδηγεί στην ασθένεια και η αποκατάστασή της με την λήψη προβιοτικών στην υγεία.
Η διατροφή, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η συχνή χρήση αντιβιοτικών, είτε άμεσα είτε έμμεσα (π.χ. από την κατανάλωση κρέατος ζώων στα οποία γίνεται συστηματική χρήση αντιβιοτικών), το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα αντισυλληπτικά, το χλώριο στο νερό, περιβαλλοντολογικές μολύνσεις, ψυχική και σωματική καταπόνηση (stress), ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία και η πάροδος της ηλικίας συντελούν στην διαταραχή της ισορροπίας του 85:15 με αποτέλεσμα την έλευση της νόσου.
Αν ο αριθμός των καλών βακτηρίων μειωθεί τη θέση τους στον εντερικό σωλήνα καταλαμβάνουν τα παθογόνα όπως π.χ. η Candida Albicans με αποτέλεσμα την δημιουργία συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, χρόνιων μυκητιάσεων, δερματικών προβλημάτων, διαταραχών του ανοσοποιητικού και πολλών άλλων εντερικών διαταραχών. Αντίστοιχα αύξηση του Η. Pilori οδηγεί σε έλκος.
Φιλικά προβιοτικά βακτήρια υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα που είναι αποτέλεσμα ζύμωσης με τη χρήση βακτηριδίων όπως π.χ. γιαούρτι, τυρί, κεφίρ, τοφού, τεμπέ κλπ..
Από τις μερικές εκατοντάδες βακτηρίων λακτικού οξέως που υπάρχουν, μόνο περίπου 20 είναι ωφέλιμα για την υγεία του ανθρώπου και αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως στα προβιοτικά συμπληρώματα με σκοπό να βοηθήσουν την υπάρχουσα μικροβιακή χλωρίδα φιλικών βακτηρίων του εντερικού σωλήνα να επαναγκατασταθεί και με αυτό τον τρόπο να εκτοπίσει τα παθογόνα βακτήρια.

Που αποδεδειγμένα ωφελούν ;

Η λήψη προβιοτικών ωφελεί στη:
* Καλύτερη αντοχή στη Λακτόζη.
* Βελτίωση στη διαδικασία της πέψης, μείωση στην εμφάνιση πεπτικών & στομαχικών διαταραχών. Μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης δυσκοιλιότητας ή διάρροιας.
*Μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης μετεωρισμού.
*Μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
* Βελτίωση στη λειτουργία του εντέρου, του συκωτιού και του καρδιαγγειακού.
* Βελτίωση στην αντοχή από αλλεργίες και μυκητιάσεις.
* Βελτίωση στη σύνθεση βιταμινών και στην απορρόφηση των μέταλλων.
* Βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου.
* Βελτίωση της όρεξης.
* Μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης ατοπικού εκζέματος στα παιδιά.
* Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μείωση στην εμφάνιση στοματικών μολύνσεων

Τα προβιοτικά είναι συμπληρώματα που περιέχουν ζώντες μικροοργανισμούς (βακτήρια του λακτικού οξέως). Τα συγκεκριμένα βακτήρια αποτρέπουν την αύξηση των παθογόνων οργανισμών, βοηθούν στην πέψη των ινών και της λακτόζης, στην παραγωγή ενζύμων, στην κατασκευή βιταμινών Β, κ.α

Αποτέλεσμα της μείωσης των παραπάνω βακτηρίων στον εντερικό σωλήνα, είναι η δημιουργία συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, χρόνιων μυκητιάσεων, δερματικών προβλημάτων, διαταραχών του ανοσοποιητικού και πολλών άλλων εντερικών διαταραχών.

Η αποτελεσματικότητα των προβιοτικών έχει να κάνει κυρίως με την διατήρηση της ισσοροπίας της μικροχλωρίδας του πεπτικού συστήματος, όπως βελτίωση στη διαδικασία της πέψης και την μείωση πεπτικών & στομαχικών διαταραχών, των περιπτώσεων μετεωρισμού, βελτίωση στη λειτουργία του εντέρου, του συκωτιού και του καρδιαγγειακού, βελτίωση στη σύνθεση βιταμινών και στην απορρόφηση των μέταλλων, κ.α.

Το Vivomixx 112 billion διατηρείται στο ψυγείο, (2-8οC, όχι κατάψυξη), ώστε να διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την αποτελεσματικότητα και την δραστικότητά του. Η μεταφορά του προϊόντος χωρίς ειδική παγοκύστη, δεν ενδείκνυται.

Το προϊόν περιέχει τα παρακάτω βακτήρια (ανά κάψουλα): Lyophilized Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus.

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓIA

Λαμβάνεται 1 κάψουλα την ημέρα, με άδειο στομάχι ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Συνίσταται η λήψη των προβιοτικών μερικές ημέρες μετά το τέλος της χρήσης αντιβιοτικών, ώστε να υποστηριχθεί η αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων ψυγείου, ισχύουν τα παρακάτω:

δεν αποστέλλονται σε δυσπρόσιτες περιοχές και μικρότερα νησιά, όπου η παράδοση μπορεί να φτάσει τις 3-4 μέρες
δεν αποστέλλονται ποτέ ημέρα Παρασκευή, εκτός κι αν υπάρχει εντολή για παράδοση Σάββατο (