Τηλέφωνο: (30) 2410 534 461

Cart

PROFERTIL HOMME CAPS

92.00242.40 86.50230.00

Το PROfertil® είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά, η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες ότι μπορεί να βελτιώσει αισθητά τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος.

Clear
Σύγκριση

Περιγραφή Προϊόντος

180 κάψουλες που ενδέχεται να αλλάξουν την (οικογενειακή) σας ζωή

Όταν διαγιγνώσκεται "στειρότητα" στους άντρες, ο μαγικός αριθμός είναι το “τρία”!

Ένα σπερματοζωάριο αργεί αρκετούς μήνες να αναπτυχθεί πλήρως. Συνεπώς, το PROfertil® πρέπει να χορηγείται για τουλάχιστον τρεις μήνες και μέχρι να ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.
Με ιατρικούς όρους: Αυτή είναι η "διαιτητική διαχείριση της ανδρικής υπογονιμότητας που σχετίζεται με τη διατροφή". Μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό μέγεθος συσκευασίας ανάλογα με την επιθυμητή διάρκεια της θεραπείας.

Συνταγή "δύο μια φορά τη μέρα"

Το PROfertil® διατίθεται σε συσκευασίες τού 1 μήνα, η οποία περιέχει 60 κάψουλες, καθώς και σε συσκευασίες των 3 μηνών (180 κάψουλες). Σας συνιστούμε να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν, καθώς και πριν αλλάξετε τη δοσολογία.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η επίδραση του PROfertil® μπορεί να οδηγεί ή σε αισθητή βελτίωση της υγείας του σπέρματος ή σε απόλυτα φυσιολογική ανάλυση σπέρματος. Το PROfertil® περιέχει τις παρακάτω δραστικές ουσίες.

PROfertil®Συστατικά των δισκίων:

Δραστική ουσία Ημερήσια δόση στα 100g
L-Καρνιτίνη 440 mg 25,9 g
L-Αργινίνη 250 mg 14,7 g
Συνένζυμο 15 mg 0,9 g
Βιταμίνη E 120 mg 7,1 g
Ψευδάργυρος 40 mg 2,4 g
Φολικό οξύ 800 mcg 47,1 mg
Γλουταθειόνη 80 mg 4,7 g
Σελήνιο 60 mcg 3,5 mg

L-Καρνιτίνη: Παράγεται φυσιολογικά μέσα στο σώμα και λειτουργεί ως ενεργό υπόστρωμα για το σπερματοζωάριο. Η L-Καρνιτίνη έχει ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν την κινητικότητα και την ποσότητα του σπέρματος.

L-Αργινίνη: Πρόκειται για αμινοξύ που έχει ανάγκη το ανθρώπινο σώμα σε μεγάλη ποσότητα και το οποίο σύμφωνα με ευρήματα μελετών, βελτιώνει την ποσότητα και την κινητικότητα του σπέρματος.

Ψευδάργυρος: Εκτός από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τη συμβολή του σε πολλές βιοχημικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, το ιχνοστοιχείο του ψευδαργύρου συμβάλλει στη βελτίωση της πυκνότητας των σπερματοζωαρίων, στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων που κινούνται γρήγορα, και στην αύξηση του επιπέδου τεστοστερόνης, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σπερματογένεση.

Βιταμίνη E: Βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος και αυξάνει την ικανότητα του σπερματοζωαρίου να ενωθεί με το ωάριο.

Γλουταθειόνη και Σελήνιο: Και τα δύο αποτελούν άκρως αποτελεσματικούς δεσμευτές ελευθέρων ριζών. Σε πολλές μελέτες, παρατηρήθηκε ότι και τα δύο θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν αισθητά στη βελτίωση της κινητικότητας του σπέρματος.

Συνένζυμο Q 10: Βελτιώνει τα ποσοστά γονιμότητας και ποσότητας σπέρματος και αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος.

Φολικό Οξύ: Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των κυττάρων και την κυτταρική διαίρεση (παραγωγή κυττάρων αίματος), καθώς και για τον μεταβολισμό των νεύρων. Εμπλέκεται επίσης στο στεφανιαίο σύστημα. Η θετική επίδραση αυτής της βιταμίνης είναι γνωστή εδώ και καιρό. Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς έρευνες και η χορήγησή της συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Πώς τα καταπονημένα σπερματοζωάρια αποκτούν
καλή φυσική κατάσταση;

Η ανδρική στειρότητα οφείλεται σε διάφορα αίτια. Γενετικά αίτια, άγχος, αλλαγές στον τρόπο ζωής, αλλά και διατροφικές συνήθειες έχουν σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της παραγωγής και της ποιότητας σπερματοζωαρίων στις βιομηχανοποιημένες χώρες.

Ωστόσο, η ελλιπής παραγωγή σπέρματος δεν αφορά μια μειοψηφία, αφού σχεδόν το 6% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού δεν καταφέρνει να εκπληρώσει την επιθυμία του για απόκτηση παιδιών, ακόμα και μετά από έναν χρόνο σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς προφυλάξεις.

Μπορεί το ποσοστό να φαίνεται μικρό, ωστόσο για 300.000 ζευγάρια στην Αυστρία, όλες οι απόπειρες να αποκτήσουν παιδί έπεσαν στο κενό. Και παρά την επικρατούσα άποψη, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην ελλιπή ανδρική γονιμότητα! Στην πραγματικότητα, η διαδικασία παραγωγής σπέρματος στους όρχεις είναι χρονοβόρα. Ένα σπερματοζωάριο χρειάζεται δύο με τρεις μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως. Πρόκειται για μια μεγάλη χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας, οποιαδήποτε διαταραχή μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ταχύτητα για το σπέρμα.

Το PROfertil® κατασκευάστηκε στη Βιέννη, ως απάντηση σε αυτά τα νέα δεδομένα. Έχει διαπιστωθεί ότι το φολικό οξύ και ο ψευδάργυρος επηρεάζουν θετικά την ποιότητα του σπέρματος. Και τα δύο εμπεριέχονται στον μοναδικό συνδυασμό των οκτώ ενεργών στοιχείων τα οποία συνθέτουν το προϊόν. Αλλά και η L-Καρνιτίνη, μια ουσία που αναπαράγεται από το ίδιο το σώμα και βελτιώνει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, μαζί με το αμινοξύ L-Αργινίνη, το Συνένζυμο Q10, τη Βιταμίνη E και τους δεσμευτές ελευθέρων ριζών Γλουταθειόνη και Σελήνιο αυξάνουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης. Η θεραπευτική ιδέα που κρύβεται πίσω από το PROfertil®είναι απλή και συγχρόνως λογική. Δεδομένου ότι τα αίτια για τις διαταραχές στην παραγωγή σπέρματος μπορεί να είναι πολλαπλά, θα πρέπει να καταπολεμηθούν ταυτόχρονα.

Οι κλινικές μελέτες αποκαλύπτουν: το PROfertil®βοηθάει!

Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του προϊόντος μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Το PROfertil® είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες και συνεπώς, είναι κλινικά δοκιμασμένο. Το PROfertil® μπορεί να βελτιώσει αισθητά τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια ανασκόπηση σχετικά με τις κλινικές μας μελέτες:

Μελέτη Αριθμός ασθενών Δημοσιεύθηκε / Παρουσιάστηκε
1. Ανοικτή συγκριτική μελέτη:
"Βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος με τη χορήγηση πρόσθετης ποσότητας ιχνοστοιχείων"
205

(132 ομάδα θεραπείας
73 ομάδα ελέγχου)

e-SPEN, the European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism – Δεκέμβριος 2011 & European Urological Review Τόμος 6 Τεύχος 2
2. Ανδρική υπογονιμότητα & κατακερματισμός του DNA:
"Η πρόσληψη συμπληρωμάτων θρεπτικών μικροστοιχείων για 3 μήνες αυξάνει σημαντικά την τιμή της δοκιμασίας δέσμευσης σπέρματος στο υαλουρονικό οξύ σε σχέση με την ομάδα ελέγχου"
67 E. Huber α, F. Bodner β, M. Lipovac β· A. Schiitz δ, M. Imhof β
α. FEBU (Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ουρολόγων), β. Fertility Clinic IMI, Βιέννη, Αυστρία, γ. Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας , Νοσοκομείο Korneuburg/Βιέννη, Αυστρία, δ. Adebar Fertility Clinic (κλινική γονιμοποίησης), Wiener Neustadt, Αυστρία
3. Μελέτη κιρσοκήλης:
“Ιχνοστοιχεία ως εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας για τους άνδρες με υποκλινική κιρσοκήλη”
51 Fortbildungstagung der österr. Gesellschaft für Urologie und Andrologie mit Jahreshauptversammlung der ÖGU Linz, Austria 2010; EAU Bratislava 201
4. Πιλοτική μελέτη:
“Η χρήση του φαρμακοτροφίμου “PROfertil®” – μια θεραπεία για τον “ανδρικό παράγοντα”
120 EAU Bratislava 2010

"Η χορήγηση πρόσθετης ποσότητας ιχνοστοιχείων βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος στους υπογόνιμους άνδρες"

Martin Imhof, Jakob lackner, Markus Lipovac, Peter Chedraui, Claus Riedl
Γενικό πλαίσιο και Στόχοι: Περίπου το 50 % της ανδρικής στειρότητας είναι ιδιοπαθής, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Αξιολογήσαμε την αποτελεσματικότητα ενός φαρμακοτροφίμου που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, το οποίο εμπεριέχει οκτώ ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν την ποιότητα σπέρματος στους άνδρες με ιδιοπαθή υπογονιμότητα.

Μέθοδος: Αυτή η ανοικτή συγκριτική πιλοτική μελέτη διεξήχθη στο Κέντρο Γονιμότητας IMI, Βιέννη, Αυστρία. Συνολικά, 132 υπογόνιμοι άνδρες (ενεργή ομάδα θεραπείας) κλήθηκαν να συμμετάσχουν και να λαμβάνουν ημερησίως δύο κάψουλες της δραστικής ουσίας, για μια περίοδο τριών μηνών ανάμεσα στην πρώτη και την επαναληπτική ανάλυση σπέρματος. Κάθε κάψουλα περιείχε L-καρνιτίνη, L-αργινίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη E, γλουταθειόνη, σελήνιο, συνένζυμο Q10 και φολικό οξύ. Ορισμένοι υπογόνιμοι άνδρες οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν στην ενεργό θεραπεία λειτούργησαν ως ομάδα ελέγχου (ν=73). Ως βασική μέτρηση των αποτελεσμάτων χρησιμοποιήθηκε η καθιερωμένη ανάλυση σπέρματος.

Αποτελέσματα: Όλες οι παράμετροι της ανάλυσης σπέρματος που αξιολογήθηκαν σημείωσαν σημαντική αύξηση μετά τους τρεις μήνες θεραπείας με τη δραστική ουσία. Οι τιμές του μέσου όγκου εκσπερματίσματος, της πυκνότητας των σπερματοζωαρίων, της κινητικότητας του σπέρματος (πρόσθιας και ολικής) και της φυσιολογικής μορφολογίας αυξήθηκαν κατά 33.3, 215.5, 83.1, 36.4 and 23.0 %, αντίστοιχα. Οι αυξήσεις αυτές ήταν αισθητά υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες που παρατηρήθηκαν στην ομάδα ελέγχου. Ανάμεσα στα μέλη της ενεργής ομάδας θεραπείας δε σημειώθηκαν παρενέργειες, ενώ μέσα σε διάστημα έξι μηνών, αναφέρθηκαν 34 εγκυμοσύνες, έναντι 11 μεταξύ των μελών της ομάδας ελέγχου.

Συμπέρασμα: Τα αποτελέσματα της ανάλυσης σπέρματος στους υπογόνιμους άνδρες βελτιώθηκαν αισθητά, μετά τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκαν με τα δραστικά ιχνοστοιχεία, η οποία οδήγησε σε εγκυμοσύνες, χωρίς να αναφερθούν κανενός είδους παρενέργειες.

"Η πρόσληψη συμπληρωμάτων θρεπτικών μικροστοιχείων για 3 μήνες αυξάνει σημαντικά την τιμή της δοκιμασίας δέσμευσης σπέρματος στο υαλουρονικό οξύ σε σχέση με την ομάδα ελέγχου"

  1. Huberα, F. Bodnerβ, M. Lipovac β· A. Schiitz δ, M. Imhof β

α. FEBU (Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ουρολόγων)
β. Fertility Clinic IMI, Βιέννη, Αυστρία
γ. Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας , Νοσοκομείο Korneuburg/Βιέννη, Αυστρία
δ. Adebar Fertility Clinic (κλινική γονιμοποίησης), Wiener Neustadt, Αυστρία

Ανδρική υπογονιμότητα & κατακερματισμός του DNA
7-10% των ζευγαριών στις δυτικές χώρες βιώνουν την πρωτογενή ή δευτερογενή υπογονιμότητα. Ο ανδρικός παράγοντας ευθύνεται για το 25-30% περίπου όλων των αιτιών υπογονιμότητας. Δεν έχει βρεθεί καμία συγκεκριμένη αιτία για το 50% περίπου του συνόλου των υπογόνιμων ανδρών με σπερματικές ανωμαλίες, όπως ο υψηλός δείκτης κατακερματισμού του DNA του σπέρματος που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα της ιδιοπαθούς ανδρικής υπογονιμότητας.

Το DNA του σπέρματος προστατεύεται έναντι βλαβών καθώς τυλίγεται γύρω από πρωτεΐνες εντός της κεφαλής του σπερματοζωαρίου. Ωστόσο, κατά την ωρίμανση του σπέρματος στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, το σπέρμα χάνει σταδιακά την ικανότητα επανόρθωσης του DNA που έχει υποστεί βλάβη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι όταν το DNA δεν είναι ορθώς «συσκευασμένο», το σπέρμα ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητο στην επίδραση επιβλαβών μορίων που ονομάζονται «ελεύθερες ρίζες». Το DNA του σπέρματος συνεισφέρει κατά το ήμισυ στο γενετικό υλικό των απογόνων. Τα μη κανονικά σπερματοζωάρια ενδέχεται να προκαλέσουν την κατάρρευση της αναπαραγωγικής διαδικασίας και συνεπώς να μειώσουν τις πιθανότητες γέννησης ενός υγιούς μωρού.

Τα σπερματοζωάρια που αναγνωρίζουν και δεσμεύονται από το υαλουρονικό οξύ εμφανίζουν σημαντικά λιγότερα ρήγματα στην έλικα του DNA σε σχέση με εκείνα που δεν ακολουθούν την ίδια διαδικασία1 και 4-6 φορές μικρότερη συχνότητα χρωμοσωμικών ανεπλοειδιών2,3. Για το λόγο αυτό, η τιμή της Δοκιμασίας Δέσμευσης Σπέρματος στο Υαλουρονικό Οξύ (HBA) θεωρείται παράμετρος υποκατάστασης του βαθμού κατακερματισμού του DNA του ανθρωπίνου σπέρματος.

Στόχος της Μελέτης
Στόχος της μελέτης ήταν η αξιολόγηση των συνεπειών μη συνταγογραφούμενων φαρμακοτροφίμων που περιέχουν οκτώ θρεπτικά μικροστοιχεία, στην τιμή της HBA μεταξύ ανδρών με ιδιοπαθή υπογονιμότητα.

Υλικά & Μέθοδοι
Φαρμακοτρόφιμο: 2 Κάψουλες ανά ημέρα που περιέχουν L-Καρνιτίνη 440 mg, L-Αργινίνη 250mg, Βιταμίνη E 120 mg, Φολικό Οξύ 800 pg, Ψευδάργυρο 40 mg, Σελήνιο 60 pg, Γλουταθιόνη 80 mg, Συνένζυμο Q10 15 mg. (Profertil®, Lenus Pharma, Seeboeckgasse 59, 1160 Βιέννη, Αυστρία)
Δοκιμασία: Σπέρμα-HBA (Sperm-Hyaluronan Binding Assay
Biocoat, Inc., 211 Witmer Road, Horsham, PA 19044, ΗΠΑ).

Ασθενείς & Σχεδιασμός Μελέτης
Μία ομάδα 67 υπογόνιμων ανδρών (ενεργή ομάδα θεραπείας) που παρακολουθείται από το Fertility Center IMI, Βιέννη, Αυστρία, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη μελέτη λαμβάνοντας δύο κάψουλες δραστικής ουσίας ανά ημέρα για μία περίοδο τριών μηνών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ανάλυσης σπέρματος. Οι υπογόνιμοι άνδρες στους οποίους δε δόθηκε ενεργή θεραπεία χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα ελέγχου (n = 40). Η κύρια μέτρηση έκβασης αφορούσε σε τυχόν μεταβολή της τιμής Σπέρματος-HBA η οποία υποδεικνύει δείκτη κατακερματισμού του DNA μετά από 3 μήνες.

Στατιστικά Μεγέθη
Δε σημειώθηκε καμία σημαντική ηλικιακή διαφορά μεταξύ των ασθενών στη σύγκριση της ομάδας θεραπείας και της ομάδας ελέγχου. Πραγματοποιήθηκε ανάλυση με βάση τους ελέγχους Kolmogorov Smirnov (κανονικότητα κατανομής δεδομένων), Mann Whitney (συνεχή, μη παραμετρικά δεδομένα), chi-square (ποσοστά) και τον έλεγχο κατάταξης Wilcoxon. Η τιμή p<0.05 θεωρήθηκε στατιστικά σημαντική.

Αποτελέσματα
Ομάδα θεραπείας:
 ποιότητα και κατανομή δεδομένων.
Ομάδα ελέγχου: ποιότητα και κατανομή δεδομένων.

Ομάδα θεραπείας: Η τιμή Σπέρματος-HBA αυξήθηκε σημαντικά μετά από 3 μήνες από μέση τιμή (p<0.00002).
Ομάδα ελέγχου: Η τιμή Σπέρματος-HBA δεν κατέδειξε κάποια σημαντική αλλαγή (p=0.083).

Συμπεράσματα
Η τιμή Σπέρματος-HBA αυξάνει σημαντικά (p<0,05) μετά από θεραπεία 3 μηνών με θρεπτικά μικροστοιχεία (Profertil®). Η τιμή Σπέρματος-HBA αυξάνει σημαντικά (p<0,05) σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.
Τα σπερματοζωάρια που δεσμεύονται στο υαλουρονικό οξύ παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερα ρήγματα στην έλικα του DNA1 και 4-6 φορές μικρότερη συχνότητα χρωμοσωμικών ανεπλοειδιών 2,3.
Η θεραπεία με θρεπτικά μικροστοιχεία καταδεικνύει μία δεκαπλάσια πιθανότητα αύξησης της γενετικής ποιότητας του σπέρματος σε σχέση με τη συντηρητική διαχείριση των υπογόνιμων ανδρών.

Yagci, A. et al. 2010. "Spermatazoa bound to solidstate hyaluronic acid show chromatin structure with high DNA chain integrity: An acridine orange fluorescence study. J. Androl. 31(6):566-72.
Huszar, G., et al. 2003. "Sperm testing by hyaluronic acid binding: andrological laboratory assessment and sperm selection for ICSI" in Proc. of the Serono Symposia International Conference on Biotechnology of Human Reproduction: From Research to Clinical Application, Torino, Italy, May 10-11, 2002,
σσ. 149-157.
Jakab, A. et al. 2005. "Intracytoplasmic sperm injection: a novel selection method for sperm with normal frequentcy of chromosomal aneuploidies." Fertil. Steril. 84(6): 1665-73.

Μελέτη Κιρσοκήλης

Schauer I., Jost R., Imhof M.
Στο πλαίσιο της παρούσας πιλοτικής μελέτης, και αφού αποκλείστηκαν ασθενείς με λοιμώξεις, ασπερμία και ορμονικές διαταραχές, 55 άνδρες (ηλικίας: 18-43; Ø 32a) με υποκλινική κιρσοκήλη (Κατηγοριοποίηση ΠΟΥ 0.1), οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε δύο παθολογικά σπερμοδιαγράμματα (με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα του πρώτου από το δεύτερο) και επιθυμούσαν επί τουλάχιστον 2 χρόνια να κάνουν παιδιά (Ø 2.7 χρόνια), έλαβαν έναν συνδυασμό ιχνοστοιχοίων, ήτοι L-καρνιτίνη, L-αργινίνη, βιταμίνη E, φολικό οξύ, ψευδάργυρο, σελήνιο, γλουταθειόνη και συνένζυμο Q10 για διάστημα τριών μηνών.

Η αξιολόγηση μετά τη θεραπεία κατέδειξε βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους του σπέρματος και εγκυμοσύνη στο 41.18% των περιπτώσεων.

Μεταβολή της ποιότητας του σπέρματος στους ασθενείς με υποκλινική κιρσοκήλη:

Πριν τη θεραπεία Μετά τη θεραπεία Αποτελέσματα
Συμμετέχοντες 55 51
Όγκος (ml) 3.21 3.71 15.57%
Πυκνότητα (εκατομμύρια) 56.63 63.25 11.88%
Ολική Κινητικότητα (%) 50.35 58.37 15.99%
Ζωηρή πρόσθια κινητικότητα (%) 14.59 20.97 43.72%
Μορφολογία
(% Φυσιολογική)
22.39 26.47 18.22%
Εγκυμοσύνες 21 41.18%

Η θεραπεία με ιχνοστοιχεία φαίνεται ότι προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας του σπέρματος, και συνεπώς αυξάνει τη γονιμότητα, ιδιαίτερα στους άνδρες με υποκλινική και χαμηλού βαθμού κιρσοκήλη, για τους οποίους η χειρουργική επέμβαση δεν ενδείκνυται ή ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους σε σχέση με τα ενδεχόμενη οφέλη που προσφέρει.

Web Design & Development by DrGraphics

Πιλοτική Μελέτη

Η χρήση του "PROfertil" ως θεραπεία για τους "Ανδρικούς παράγοντες", για τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος

  1. Imhof
    Ιατρική Σχολή Βιέννης, AKH
    Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Εισαγωγή:

Τα αίτια της στειρότητας μπορούν να αποδοθούν στον ίδιο βαθμό τόσο στους άντρες ("ανδρικός" παράγοντας) όσο και στις γυναίκες ("γυναικείος" παράγοντας). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σημειώνεται μια σταθερή αύξηση του αριθμού των παθολογικών σπερμοδιαγραμμάτων. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

Στόχος αυτής της μελέτης είναι η χορήγηση ενός συνδυαστικού προϊόντος που περιλαμβάνει 8 ουσίες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος. Η μελέτη στηρίζεται στην υπόθεση ότι η αποτελεσματικότητα της κάθε ουσίας ξεχωριστά λειτουργεί συσσωρευτικά, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται μια πιο ισχυρή αντιμετώπιση του προβλήματος. Το δείγμα της μελέτης περιλαμβάνει 120 άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας 36.2 χρόνια, οι οποίοι επιθυμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν παιδί ( > 2 χρόνια) και έχουν καταγεγραμμένα στο ιατρικό ιστορικό τους τουλάχιστον 2 παθολογικά σπερμοδιαγράμματα. Ασθενείς με αζωοσπερμία, ασπερμία, κιρσούς και ουρογεννητικές λοιμώξεις αποκλείστηκαν από τη μελέτη. Στους ασθενείς χορηγούνταν σε ημερήσια βάση και για διάστημα 3 μηνών, 2 κάψουλες PROfertil®. Στο τέλος της περιόδου των 3 μηνών, υποβλήθηκαν σε σπερμοδιάγραμμα ελέγχου.

Αποτελέσματα:

Η πυκνότητα των σπερματοζωαρίων αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 29.46 Mill/ml σε 53.19 Mill/ml (+ 80,54 %). Η μέση αύξηση σπερματοκυττάρων ανά χιλιοστόλιτρο ανήλθε σε 23.73 εκατομμύρια. Ο αριθμός των πρόσθια κινούμενων σπερματοκυττάρων αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 8.95 % σε 19.27 % (+115.3 %). Η ολική κινητικότητα αυξήθηκε συσσωρευτικά από το 33.13 % στο 49.27 % (+ 48.71 %). Ο αριθμός των μορφολογικά φυσιολογικών σπερματοκυττάρων αυξήθηκε από το 31.14 % στο 38.90 % (+24.91 %). Ο όγκος του εκσπερματίσματος αυξήθηκε από 2.91 σε 3.61 ml (+ 24.05 %).

Σύνοψη:

Στο τέλος αυτής της μελέτης, τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος των 30 από τους 120 άνδρες που συμμετείχαν ήταν φυσιολογικά (νορμοζωοσπερμία). Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί 21 εγκυμοσύνες. Αυτά τα αποτελέσματα ενισχύουν την άποψη ότι η συνδυαστική χρήση των ουσιών, οι οποίες αποδεδειγμένα βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση της κάθε ουσίας μεμονωμένα.

Πηγή: Δεδομένα Αρχείου, Lenus Pharma

Επιπλέον Πληροφορίες

ποσότητα

60 caps, 180 caps